Endnu en maxicansk ret spækket med smag og sunde ingredienser.
Det faktisk samme indhold som til burrito med hakkekød.
Hakkekøds Burrito
500g hakkekød- okse/ lam eller kalve
Revet ost efter smag- chedder to make it better hehe
Store fuldkornstortillas.
Et bundt frisk hakket koriander
1 finthakket løg
1 fintsnittet peberfrugt
1 dl Majs
Kidney bønner eller mix bønner fra dåse
Jalapeño efter smag
Salt og peber efter smag
3 presset hvidløgs fed
2 spak olivenolie
1tsk spidskommen.
1 tsk tørret basilikum
2 tsk tørret oregano
2 tsk røget paprika
-
Opvarm en non stick pande med olie. Herefter tilsættes løg, hvidløg, chili og hakkekød. Derefter salt, peber, og paprika. Herefter tilføjes peberfrugt samt bønner. Når kødet er brunet, tilføjes spidskommen, oregano og basilikum.
Når kødet er gennemstegt og grøntsagerne er bløde tilføjs majs og fyldet er klar til servering.
Fordel små mængder kødfyld i hver tortilla og friskhakket koriande - evt et lille pift limesaft over. De rulles og der kommes ost over samt evt lidt hotsovs og kommes i ovnen ved 200grader i ca. 10-15min, indtil osten er smeltet.
Server med salsa eller guacamole samt basilikums dressingen eller taziki.
Fyldet kan også anvendes i feks pitabrød.
Til salsa skal der anvendes:
4-5 småt hakket - evt cherrytomater
2-3 fint hakket jalapeño
1 fint hakket rødløg
½ bundt hakket koriander
Salt og peber efter smag
Saften af en halv citron
-
Det hele blandes godt sammen og serveres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar