En krydret kylling ret som minder meget om en asiatisk wok.
Kylling
Jalferezi
/kylling
med
peberfrugt
Let,
simpel,
sund
og
hurtig
kylling
ret.
Har
man
ikke
en
hel
kylling
til
rådighed,
kan
kyllingeoverlår
uden
skin
sagtens
bruges.
Til
retten
skal
der
anvendes:
En hel kylling- renset, skåret og snittet
2 fint hakket
løg
100g
hakkede
tomater
i
dåse
½
dl
oliven
olie
1
dl
vand
Salt
og
chilipulver
efter
smag
-
start
dog
med
1tsk.
og
smag
retten
til
undervejes
3
presset
hvidløg
1
spsk.
fint
revet
ingefær
½
tsk.
gurkemeje
2
tsk.
stødt
koriander
2
tsk.
stødt
spidskommen
1
tsk.
garam
masala
1
rød
peberfrugt,
renset
fra
kerner
og
fint
hakket,
ca.
2
cm
tern
1
grøn
peberfrugt
ligeledes
renset
og
fint
hakket
Ønskes
der
yderligere/mere grønt,
kan
der
tilsættes
en
gul
peberfrugt
Saften
af
1
citron
2
spsk
frisk
koriander
til
pynt
-
Kyllingen
renses
og
skæres
i
den
ønskede
størrelse
og
marineres
i
citron
saften,
salt samt chilipulver
indtil
den
skal
anvendes
i
retten.
Olien
opvarmes
i
en
dyp
gryde
og
løget
tilsættes.
Når
det
er
gyldent
tilsættes
2
af
de
3
kviste
presset
hvidløg,
ingefær
og
gurkemeje.
Svits
det
og
tilsæt
efterfølgende
de
hakkede
tomater
og
kog
videre
over
middel
varme.
Herefter
tilsættes
kylling
stykkerne
og
koges
videre
under
omrøring
til
kyllingen
skifter
farve.
Tilsæt
herefter
vand.
Bring
det
hele
i
kog
og
lad
det
simre
under
låg
i
ca.
25min.
I
en
separat
pande
opvarmes
2
spsk olie.
Skru ned
for
varmen
når
den
er
blevet
varm.
Tilsæt
efterfølgende
1
presset
hvidløg
og
steg
det
under
omrøring.
Når
det
er
gyldent,
tilsættes
de
hakkede
peberfrugt.
Steg
dem
med
1
tsk garam
masala,
til
de
har
den
ønskede
konsistens. Med ønskede konsistens menes der, at nogle
kan
lide peberfrugterne med lidt knas i,
mens
andre
fortrækker
dem
bløde.
Vend
til
sidst
peberfrugterne
i
kyllinge
gryden.
Serveres
med
friskhakket
koriander
og
ønskes
retten
lidt
stærkere
da, pyntes der med friskhakket
grønne
chili.
Velbekommen
med
ris, eller
roti/naan
til, samt salat. Opskrifter på disse, findes også på bloggen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar