Translate

mandag den 29. juli 2013

Chicken jelfarezi- kylling med peberfrugt

En krydret kylling ret som minder meget om en asiatisk wok.

Billedet synes jeg ikke retfærdiggør retten. Flere peberfrugts skiver og den ville have set bedre ud hehe.

Kylling Jalferezi /kylling med peberfrugt
Let, simpel, sund og hurtig kylling ret.
Har man ikke en hel kylling til rådighed, kan kyllingeoverlår uden skin sagtens bruges.
Til retten skal der anvendes:
En hel kylling- renset, skåret og snittet 
fint hakket løg
100g hakkede tomater i dåse
½ dl oliven olie
1 dl vand
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til undervejes
3 presset hvidløg
1 spsk. fint revet ingefær
½ tsk. gurkemeje
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. garam masala
1 rød peberfrugt, renset fra kerner og fint hakket, ca. 2 cm tern
1 grøn peberfrugt ligeledes renset og fint hakket
Ønskes der yderligere/mere grønt, kan der tilsættes en gul peberfrugt
Saften af 1 citron
2 spsk frisk koriander til pynt
-
Kyllingen renses og skæres i den ønskede størrelse og marineres i citron saften, salt samt chilipulver indtil den skal anvendes i retten.
Olien opvarmes i en dyp gryde og løget tilsættes. Når det er gyldent tilsættes 2 af de 3 kviste presset hvidløg, ingefær og gurkemeje. Svits det og tilsæt efterfølgende de hakkede tomater og kog videre over middel varme.
Herefter tilsættes kylling stykkerne og koges videre under omrøring til kyllingen skifter farve. Tilsæt herefter vand. Bring det hele i kog og lad det simre under låg i ca. 25min.
I en separat pande opvarmes 2 spsk olie. Skru ned for varmen når den er blevet varm. Tilsæt efterfølgende 1 presset hvidløg og steg det under omrøring. Når det er gyldent, tilsættes de hakkede peberfrugt. Steg dem med 1 tsk garam masala, til de har den ønskede konsistens. Med ønskede konsistens menes der, at nogle kan lide peberfrugterne med lidt knas i, mens andre fortrækker dem bløde.
Vend til sidst peberfrugterne i kyllinge gryden.
Serveres med friskhakket koriander og ønskes retten lidt stærkere da, pyntes der med friskhakket grønne chili.
Velbekommen med ris, eller roti/naan til, samt salat. Opskrifter på disse, findes også på bloggen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar