Translate

mandag den 29. juli 2013

Keema bhindi- hakkekød med okra

Spicy hakkekød med okra og kaldet ladyfingers.


Keema bhindi / okra med hakkekød


Egnet til ca 4 personer

Til retten skal der anvendes:

500g hakkekød
200g hakket okra i stykker. Skæres efter egenet ønske, dog ikke for store
2 finthakket løg
1 spsk tomat pure
3 kviste presset hvidløg
1 spsk fint revet ingefær
1 tsk gurkemeje
Salt samt chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. ogsmag retten til under vejes
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
½ dl oliven olie
2 spsk frisk hakket koriander til pynt
-
I en dyp gryde opvarmes olien. Herefter tilsættes løgene. Efter de har fået lidt farve, tilsættes tomat, ingefær,hvidløg, salt, chili samt gurkemeje. Varmen reducerestil jævn og kødet tilføjes. Hertil tilsættes 2 dl vand. Blusset forblives på jævn og kødet simres indtil mørt og vandet kogt ud. Herefter steges alt indholdet, tilsat krydderierne til kødet er stegt brunt og olien separeres fra kødet. 
Derefter reduceres blusset til under jævn. De hakkede okra stykker tilsættes og der sættes låg på, her skal de stille ”dampes” på den meget lave varme, i ca. 30min eller indtil grøntsagerne er møre. Tilsæt ikke vand da okra dermed udleder mere slimet væske end den ellers ville gøre, med blot lav varme under låg ved svag varme.

Retten pyntes med frisk hakket koriander samt evt grønne chili og serveres med naan/ fladbrød chutney og salat til.

Velbekommen



Ingen kommentarer:

Send en kommentar