Mash daal/Hvide linser
Sund krydret linseret som serveres med fladbrød/roti til samt chutney.
Derudover kan retten laves med kød.
Denne ret er forholdsvis enkel, hurtig at lave og indeholder ikke mange ingredienser. Den tilberedes på samme måde som hvide ris, i det der anvendes dobbelt mængde væske til den mængde linser man har.
Egnet til 4 personer.
Til retten skal der anvendes:
1 kop hvide linser
2 kopper vand
1 tsk fintrevet ingefær
Salt efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
Til tarka:
1 dl. oliven olie
½ fintsnittet løg
3 grønne chilier
2 tsk. stødt spidskommen
-
Vand sættes til kogning hvorefter de skyllede linser samt salt og ingefær tilføjes. Der skrues efterfølgende ned for varmen, ligesom til dampning af ris og der kommes låg på.
Efter omkring 30-40 min vurderes det om linserne er kogte igennem, de skal stadig bevare deres form men hverken være for bløde (som grød) eller for hårde.
Hvis de endnu er for hårde tilføjes 1-2 spsk. vand og der skrues lidt op for varmen.
Når den rette konsistens er opnået, slukkes der for varmen.
I en lille karserolle opvarmes 2 spsk. olie. Heri tilsættes løg samt den ønskede mængde hakkede chili. Når det begynder at få farve tilsættes spidskommen og blandingen tilsættes linse retten.
Pyntes med frisk koriander og serveres med roti samt chutney til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar