Translate

søndag den 21. juli 2013

Stir fry med kød- Nudler med kød

Spicy wok ret.




Fedtfattig ret. Sund og velegnet som både frokost og hovedret.
Serveres med ekstra soya sovs og evt en lille salat, hvis det ønskes. 


Kun fantasien sætter grænser for indholdet man kan tilsætte.


Stirfry med oksekød
Man kan selvfølgelig benytte sig af den tidligere skrevet opskrift og blot udskifte kylling med oksekød, men kommer den igen, men en smule forandringer.
Anskaf tynde strimler som muligt for at undgå en forlænget kogetid.
Til retten skal der anvendes:
500g oksekød i strimler
½ dl olivenolie
3 spsk. Sojasovs
2 spsk. Honning
1 spsk. Revet ingefær
3 presset hvidløgskviste
2 tsk. Sesamoliekan undlades
2 fint snittet gulerødder i stave
1 bundt fint snittet forårsløg i stave
1 bakke. bønnespire
1 bakke. Sukkerærterhalveres
1 bakke. babymejs
Saften af en lime
2 spsk frisk koriander til pynt
-
Følgende ingredienser blandes til en marinade som derefter hældes over kød strimlerne og lades trække i længe som muligt. Gerne over flere timer, men min. 1 time.
Sojasovs, honning, ingefær, limesaft samt hvidløg blandes godt og hældes over.
Grøntsagerne forbedredes og olien opvarmes i en wok eller dyp stagepande. Heri lynsteges kød strimlerne (derfor vigtigt med tynde strimler. Ønsker man sit kød ekstra gennemstegt kan der tilsættes en smule vand (evt tilsat bouillonterning) nuværende tidspunkt og stege videre indtil ønsket konsistens er opnået).
Herefter tages kød strimlerne ud og stilles til side. Efterfølgende steges grøntsagerne. Start med de groveste, da de tager længere tid.
Afslutningsvis tilsættes kød strimlerne og hele retten lynsteges i ca. 2-3min for at samle retten.
Smag til med soja, chili og pynt med frisk hakket koriander.
Serveres med kogte nudler eller hvide ris til.
Kog evt. nudlerne efter pakkens anvisning og bland dem efterfølgende ned i retten.
Velbekommen
Tip:
Forbered alle grøntsagerne i samme mønstre eller anvend evt. frosne grøntsager for variation, flere vitaminer og mere kvantitet samt kvalitet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar