Spicy wok ret.
Fedtfattig ret. Sund og velegnet som både frokost og hovedret.
Serveres med ekstra soya sovs og evt en lille salat, hvis det ønskes.
Kun fantasien sætter grænser for indholdet man kan tilsætte.
Stirfry
med
oksekød
Man
kan
selvfølgelig
benytte
sig
af
den
tidligere
skrevet
opskrift
og
blot
udskifte
kylling
med
oksekød,
men
kommer
den
igen,
men
en
smule
forandringer.
Anskaf
så
tynde
strimler
som
muligt
for
at
undgå
en
forlænget
kogetid.
Til
retten
skal
der
anvendes:
500g
oksekød
i
strimler
½
dl
olivenolie
3
spsk.
Sojasovs
2
spsk.
Honning
1
spsk.
Revet
ingefær
3
presset
hvidløgskviste
2
tsk.
Sesamolie
– kan
undlades
2
fint
snittet
gulerødder
i
stave
1
bundt
fint
snittet
forårsløg
i
stave
1
bakke.
bønnespire
1
bakke.
Sukkerærter
– halveres
1
bakke.
babymejs
Saften
af
en
lime
2
spsk
frisk
koriander
til
pynt
-
Følgende
ingredienser
blandes
til
en
marinade
som
derefter
hældes
over
kød
strimlerne
og
lades
trække
i
så
længe
som
muligt.
Gerne
over
flere
timer,
men
min.
1
time.
Sojasovs,
honning,
ingefær,
limesaft
samt
hvidløg
blandes
godt
og
hældes
over.
Grøntsagerne
forbedredes
og
olien
opvarmes
i
en
wok
eller
dyp
stagepande.
Heri
lynsteges
kød
strimlerne
(derfor
vigtigt
med
tynde
strimler.
Ønsker
man
sit
kød
ekstra
gennemstegt
kan
der
tilsættes
en
smule
vand (evt tilsat bouillonterning)
på
nuværende
tidspunkt
og
stege
videre
indtil
ønsket
konsistens
er
opnået).
Herefter
tages
kød
strimlerne
ud
og
stilles
til
side.
Efterfølgende
steges
grøntsagerne.
Start
med
de
groveste,
da
de
tager
længere
tid.
Afslutningsvis
tilsættes
kød
strimlerne
og
hele
retten
lynsteges
i
ca.
2-3min
for
at
samle
retten.
Smag
til
med
soja,
chili
og
pynt
med
frisk
hakket
koriander.
Serveres
med
kogte
nudler
eller
hvide
ris
til.
Kog
evt.
nudlerne
efter
pakkens
anvisning
og
bland
dem
efterfølgende
ned
i
retten.
Velbekommen
Tip:
Forbered
alle
grøntsagerne
i
samme
mønstre
eller
anvend
evt.
frosne
grøntsager
for
variation,
flere
vitaminer
og
mere
kvantitet
samt
kvalitet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar