Froskost
Husk
bismillah og alhamdulillah;)
Frokosten skal give energi til
hele eftermiddagen. En sund og lækker frokost giver energi og
velvære i hverdagen, den gavner helbredet og koncentrationsevnen -
og gør det lettere at holde vægten.
Nogle har madpakke med, og
andre spiser i kantine. Uanset hvor man spiser, skal frokosten mætte
godt, for vi spiser over en tredjedel af vores daglige mad, mens vi
er i skole eller på arbejde.
Frokost kunne eksempelvis bestå
af eller i hvertfald indeholde..
Grønne
elementer (kan alle vidst være enig om hehe) i form af udskåret
stænger (ligesom t mellemmåltider), salat eller pålæg.
Indeholde
brød.. Helst rugbrød eller groft brød, selvfølgelig.
Diverse
pålæg.. kød, ost, tofler, æg og mindst en slags fisk- feks
laks..
Frugt
er også altid godt.. De er friske og søde:)
Er
man kantine spiser.. Skal man være opmærksom men også
påpasselig..
Forskellige kantiner har et forskelligt udvalg, men
prøv altid at sammensætte tallerken efter Y-tallerkenen. Som
tidligere beskrevet i aftensmads opslaget..
1/5 kød, fjerkræ,
fisk, æg, ost og sovs
2/5 brød, kartofler, ris eller pasta.
2/5
grønsager (gerne forskellige slags) eller frugt
I
en kantine vil der næsten altid være mulighed for at vælge noget
groft brød. Som feks rugbrød, magert pålæg og en eller anden form
for grønt.'Mange kantiner tilbyder også en lun ret. Lune og varme
retter giver mulighed for variation.
Tag
gerne fisk hvis dette står på menuen da fisk er vigtigt og burde
indtages mindst en t to gange om ugen.
Godt
at spise tilbehør til de varme retter.. Eksempelvis i form af
kartofler, ris, pasta eller brød.
Og husk altid grønsager til
den lune ret, enten i form af tilberedte grønsager eller i form af
rå grønsager som feks fra salatbaren.. Altid bedst at bruge rigtig
lidt dressing.
Spis
frisk frugt til dessert i stedet for de fedende valg.. Og vigtigst af
alt.. Mærk efter.. Er du sulten eller spiser du bare.. Spis t du
ikke længere er sulten og husk d ca tager tyve min for maden at
blive 'registreret' :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar