Translate

søndag den 28. juli 2013

Gajar Curry- gulerøds ret

Krydret gulerødsret med kød

Serveres med salat og chutney. 

Til retten skal der anvendes:

1 kg lammekød i mundrette stykker
1 kg gulerødder- skrælles og skæres i tynde skiver
3 finthakket løg
2 fintsnittet tomat
2spsk ingefær
3 presset fed hvidløg
Frisk chili efter smag
1  tsk gurkemeje
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
Salt og chilipulver efter smag
2 tsk garam masala
1 dl olivenolie 
En håndfuld friskhakket koriander

-
I en dyp gryde opvarmes olie. Heri tilsættes løg, tomat, ingefær og hvidløg. Sautere det hele indtil det bliver gyldent. Tilsæt krydderierne (undtagen garam masala) samt kød og svits det de følgende 5 minutter på høj varme. Tilføj vand til det ike helt dækker kødet.
Lad gryden simre på svag varme indtil kødet er kogt men stadig har bid i sig da det tilberedes videre med gulerødderne. Heri tilsættes gulerødderne med 1 dl vand.
Kog gulerødderne til indtil de er kogte og møre og tilføj garam masala. 

Afslutningsvis tilføjes frisk koriander. 
 
Retten serveres med ris eller roti/ fladbrød til. 

Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar