Translate

lørdag den 27. juli 2013

Mix daal- Blandede linseret

Krydret linseret
Linser har et højt indhold af protein og kostfibre. De indeholder B-vitaminer, og mineralerne kalium, fosfor, jern og zink.

Spækket med krydderier, sunde sager og lækker smag, tilføjer denne ret en varme som kan nydes året rundt.

Mix daal / blandet linse ret

Denne ret er en smagfuld vegetar ret, som er en god ændring hvis man ønsker at forsøge sig med linser på en anden måde, end de typiske linse retter.

Retten er til 4

Til retten skal der anvendes:

1 spsk. af hver daal- flækkede gule ærter, røde linser, brune linser, gule og hvide linser, samt blackeye peas

1 tsk garam masala
Salt og chilipulver efter smag - start dog med  2 tsk og smag retten til under vejes

Til tarka/ temperering:
1/2 dl oliven olie
1 fint snittet løg
½ fint snittet tomat

1 tsk. hing krydderi (Asafoetida powder). Specielt indisk krydderi som kan fås hos indiske grønthandlere.

1 fint snittet grøn chili- kernerne kan fjernes så styrken mindskes men smagen bibeholdes

Frisk hakket koriander til pynt

Citron både, så folk kan tilsætte efter ønske ved serveringen 

-
En dyp gryde sættes over med kogende vand. Alle linserne kommes i en skål skylles grundigt, hvorefter de tilsættes det kogende vand. 

Salt, chilipulver samt garam masala tilsættes med det samme og der skrues ned til middel varme.
Lad linserne simre og koge møre. Ca 1 1/2 time. Skulle vandet reducere, tilsættes blot mere. 
Den færdige konsistensen skal være lind/fast, men flydende. Derefter laves der en tarka/temperering.

I en lille stegepande opvarmes oliven olie. Løg, tomat og hing steges gyldent og tilsæt chili. 


Herefter kommes blandingen ned i daal gryden (pas på da det splutter) og retten er klar til servering.


Pyntes med frisk hakket koriander og serveres med naan samt citron både og syltede løg & tomat salaten http://sabzis.blogspot.dk/2013/07/syltede-salat.html?m=1.



Velbekommen


Selv de mest kødspisende mennesker falder for denne ret.

Serveres med naan/fladbrød eller, som vi gør- spiser den med naan ved at rive det i små stykker og spise med ske.
Derudover serveres der syltede salat til.

Opskrift på denne-
http://sabzis.blogspot.dk/2013/07/syltede-salat.html?m=1

.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar