Tandoori marineret kylling med kartofler
Serveres med tilbehør efter ønske. Alt fra grovbrød, couscous, ris eller pasta samt grøntsager og chutney kan tilberedes til.
Tandoori roast chicken/ Grill kylling.
Denne opskrift kan både laves med kyllingevinger, en hel kylling eller en mix af forskellige kylling dele.
Til en kylling skal der anvendes:
En kylling renses og skindet fjernes. Herefter snittes der let på overfladen så marinaden kan trænge ind.
Marinaden:
2 dl yoghurt naturel
3 presset hvidløgs kviste
Saften af en 1 citron
2 tsk eddike (kan undlades)
2 tsk garam masala
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
Salt samt chilipulver eller efter smag. For en børnevenlig vision er røgetpaprika et glimrende valg.
En kvart pose Tandoori masala som kan anskaffes fra diverse etniskeforretninger. Det er tørre krydderier i pakker og som tilføjer smag med deres ekstra ”skjulte” ingredienser.
Det hele blandes godt sammen, kyllingen tilsættes og marinaden masseres godt ind. Lad det trække natten over i køleskabet, eller minimum 3-4timer.
Kom kylling i en bradepande og tilsæt ca. 2 dl vand, så undgås ukogt kylling.
Undervejes kan sovsen spredes over kyllingen med en grydeske.
Kyllingen samt evt tilbehør sættes i en forvarm ovn på varmluf ved 190 grader i en time. Når kyllingen får en gylden overflade på begge sider kommes der gerne sølvpapir over.
Som tilbehør, skrælles og snittet 4-5 kartofler
Velbekommen med en stor skål salat, mango salsa, chutney og selvfølgelig fuldkorns hvidløgsbrød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar