Tandoori chicken roast
Lækker middag (tilmed fedtfattig) kan serveres med diverse tilbehør, men det normale er, en lækker frisk salat, grillede kartofler samt hvidløgsbrød og chutney til. Det er kun fantasien der sætter grænser og vi varier ofte med tilbehøret.
5 Kyllinge overlår renses og skindet fjernes. Herefter snittes der let på overfladen så marinaden kan trænge ind.
Marinaden:
2 dl yoghurt naturel
3 presset hvidløgs kviste
Saften af en 1 citron
2 tsk garam masala
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
Salt samt chilipulver eller efter smag. For en børnevenlig vision er røgetpaprika et glimrende valg.
En halv pose Tandoori masala som kan anskaffes fra diverse etniskeforretninger. Det er tørre krydderier i pakker og som tilføjer smag med deres ekstra ”skjulte” ingredienser.
(Som tilbehør, skrælles 5 kartofler (eller flere efter ønske) og skæres i både. De tilsættes kylling marinaden og laves efterfølgende sammen med kyllingen i bradepanden.)
Det hele blandes godt sammen i en står skål, kyllinge lårene tilsættes og marinaden masseres godt ind. Lad det trække natten over i køleskabet, eller minimum 3-4timer.
Kom kylling samt kartofler i en dyp bradepande og tilsæt ca. 2 dl vand, så undgås ukogt kylling.
Kyllingen sættes i en forvarm ovn på 190 grader i en time plus et kvarter.
Når kyllingen får en gylden overflade på begge sider og spidsen af en kniv kan trykkes let ind og ud, er retten klar.
Velbekommen med en masse lækker tilbehør til.
Tip: som variation, tilsætter jeg ofte et revet løg samt 1/2 spsk frisk revet ingefær til selve marinaden.
Tip: som variation, tilsætter jeg ofte et revet løg samt 1/2 spsk frisk revet ingefær til selve marinaden.
Jeg har lige lavet denne ret, men med kyllingfilet i stedet for kyllingoverlår, og det smagte super godt!! Faktisk er jeg rigtig inspireret af din side, og du laver fantastisk mad ! Tak for det, det er virkelig et stort hjælp! :-D
SvarSlet