Lyder det mærkeligt? Men det smager lækkert. Ikke en ting man skal have for meget af, men hvis man har plads til en lille snyde snack er dette ihvertfald en der skal prøves. Som snack eller tilbehør.
Murg crisp er en genial sprød stegt snack lavet med tråde af kyllingebryst belagt med mel og krydderier, stegt til de er gyldne i farven og sprøde.
Til snacken skal der anvendes:
1 Kyllinge bryst,
2 spsk Eddike
Salt og chilipulver efter smag
Vand til kogning
1 spsk mel
1/2tsk Garam masala
1/2 tsk stødt koriander
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk Amchur (mango pulver) hvis man har det men dette kan dog udelukkes.
Olie til stegening. Solsikke eller rapsolie.
-
Kog noget vand i en gryde. Tilsæt eddike og salt. Tag kyllingebryst og tilføj det i det varme vand og lad kyllingen koge i 4 minutter. Herefter tages kyllingebryst ud på en tallerken og tørres ud. Træk forsigtigt kyllingekød i tynde tråde og sæt det til side.
Bland de tørrede ingredienser og Drys på kylling trådene. Evt i en si så overskydende ingredienser sies fra og kyllingetrådene dækkes ordenligt.
Opvarm olien i en gryde, og når det er rygende varm, kommes kyllingetrådene ind med det samme. Dyp stege dem indtil de er gyldne i farven og sprøde, hvilket går rigtigt hurtigt da trådene er tynde.
Herefter kommes de på en tallerken dækket med papir så det overflødige olie lige kan drænes fra.
Kan drysses med ekstra tsk krydderier eller frisk koriander.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar