Kylling
salat
Leftover
kyllingekød
er
velegnet
til
at
lave
en
lækker
frisk
salat.
Den
kan
tages
med
ud,
nydes
som
tilbehør
eller
spises
som
frokost.
Kyllingestykkerne
kan
sagtens
erstattes
med
f.eks.
rejer
og
kun
fantasien
sætter
grænser
mht.
valg
af
grøntsager.
Her
er
der
taget
udgangspunkt
i
kyllingebryst,
men
andet
mager
protein
kan
også
anvendes.
Til
kylling
salaten
skal
der
anvendes:
2
kyllingebryst-
optøet
hvis
frossen.
Hakkes
i
små
mundbider
og
marineres
i:
1
spsk.
Frisk
revet
ingefær
1 presset
hvidløg
Salt
og
chilipulver
efter
smag
-
start
dog
med
1tsk.
og
smag
retten
til
under
vejes
Saften
af
en
citron
1
tsk.
Stødt
peber
1
tsk.
Stødt
spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk røget paprika
-
Det
hele
blandes
og
stilles
til
side
imens
salaten
klargøres.
Salat:
Igen
opfordres
der
til
at
spille
med
farverne,
smagene
og
det
der
er
i
sæson
på
nuværende
tidspunkt.
½
fint
hakket
iceberg
salat-
eller
hvis
der
er
ekstra
travlt,
en
bakke
blandet
salat
1 finthakket
agurk
100-200g
cherry
tomater
1 finthakket
peberfrugt
50g Majs
1 fint snittet rødløg
eller
3
forårsløg
fint
hakket
25g Ærter
1/2 pose Frisk spinat - skyllet og tørret
2
skrællet
og
hakket/revet
gulerødder
Mager
fetaost
nogle
oliven
efter
smag (kan undlades)
Bønner
kan
også
tilføjes
og
tilføjer
ekstra
proteiner
samt
vitaminer
Fint
hakket
krydderurter,
så
som
frisk
basilikum eller persille
-
Bland
det
let
og
smag
til
med
salt,
stødt
peber
og
sæt
på
køl
mens
kyllingestykkerne
steges.
-
Kyllingen
steges
i
en
opvarmet
non
stick
pande.
Der
behøves
ikke
fedtstof,
men
ønsker
man
det,
kan
der
tilsættes
en
tsk.
Oliven
olie.
Kyllingestykkerne
udgiver
selv
væske
som
den
sagtens
kan
steges
i, men tilføj 3 spsk vand hvis der skulle blive behov for dette.
Efter
omkring 7-8min
burde
kyllingestykkerne
være
stegte igennem (afhængig af str på stykkerne). Når de
er
afkølet
kommes
de
i
salaten
og
der
vendes
let.
Nu
kan
der
blandes
en
dressing
af:
125g græsk eller yoghurt naturel
1/3 kop groft hakket frisk koriander
2 fint snittet forårsløg eller et rødløg
1/3 kop groft hakket frisk koriander
2 fint snittet forårsløg eller et rødløg
Salt & stødt sort peber
Først
til
slut
da
salaten skal serveres kommes dressingen over, ellers bliver den slatten i konsistens.
Serveres
med
brød,
boller
eller
med
pasta
til.
Kog pastaskruer eller små rør efter anvisning på pakken. Når den er afkølet vendes den i salaten inden dressingen kommes på.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar