Translate

onsdag den 18. september 2013

Sabzis Oksekøds ret

Oksekøds curry

Nem og hurtig gryderet. Som mange af de øvrige retter holder den sig betydelig godt i køleskabet og der kan skiftes med tilbehøret.
Retten kan f.eks. serveres myed ris den ene dag og fladbrød/ naan den anden. Herudover, kan der serveres salat, chutney samt forskellige syltede grøntsager til.
Vælger man at serveres retten med ris, er raitas også særdeles velegnet.


Til retten skal der anvendes:
1 kg oksekød, i tynde strimler/tern, da det har mindst kogetid
1 dl, oliven olie
3 fint hakket løg
4 presset hvidløgs kviste
2 røde peberfrugter. Renset for indmad og skåret i tern
1 spsk. Fint revet ingefær
I dåse hakkede tomat i dåse
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
1 tsk. gurkemeje
2 tsk. Stødt spidskommen
1 tsk. Røget paprika
½ tsk. stødt kardemomme pulver- hvis man kun har kapsler, kan der tilføjes to og disse kan fjernes under serveringen
2spsk frisk hakket koriander og limeskiver til pynt
-
I en dyp stegepande/wok, opvarmes oliven. Herefter skrues derned til jævn blus og løg samt hvidløg og ingefær tilsættes.
Når det er gyldent tilsættes tomaterne, gurkemeje samt salt og chilipulver.
Når det har kogt i ca. 15-20min afkøles det og sovsen kommes i en foodprocessor og blendes til en glat sovs. Lad den stå tilside mens resten tilberedes.
I panden opvarmes en lille spsk olie og kødet lynsteges med alle de øvrige ingredienser, til det er gyldent. Dertil vigtigt med anvendelsen af tynde skiver/tern kød.
Herefter tilsættes peberfrugterne og der steges videre. Herefter tilsættes den blendede sovs og den koges ind med kødet indtil peberfrugterne og kødet er mørt. Der kan under tilberedningen tilsættes lidt vand hvis indholdet sætter sig til bunden. Når den har den ønskede konsistens, slukkes der for blusset og pyntes med frisk hakket koriander, og serveres med fladbrød/naan til.
Ønskes der mere sovs, tilsættes der blot 1 dl vand og koges op. Dertil kan der serveres ris, salat samt raita til.
Hvide ris samt, granatæble raita vil komplimentere godt til denne ret.
Velbekommen.
























Ingen kommentarer:

Send en kommentar