Rispapirruller med kylling og rejer
Friske krydret forårsruller er asiatisk mad. De er sunde, sprøde og velsmagende og så er de gode både til picnickurven og som tilbehør til middagen.
Komplet fedtfattig ret, spækket med næringsstoffer og ikke mindst en masse smag.
Så sparet på fedtet, men ikke smagen. Der er anvendt non stick pande (som så ofte) samt vand og soyasovs. Ville kalde den fedtfri da kun kyllingens egen fedt er i retten:)
Ligesom med forårsruller er det kun, fantasien sætter grænser for hvad man kan putte i dem.
Man kan evt lade hver person anrette deres egne ruller.
Til rullerne skal der anvendes:
En pk rispapir
2 fintsnittet forårsløg
1 fintsnittede peberfrugt
1 fintsnittet gulerod- på langs og skær den ud i tre dele så de kan være pænt i rullerne
1 fintsnittet agurk- på langs og skær den ud i tre dele så de kan være pænt i rullerne
1 avokado i tynde skiver
Frisk hakket koriander
120 g pillede kæmperejer- mariner dem med saften af en halv citron, 1 presset fed hvidløg, chiliflager og 2tsk soya
300 g kyllingefillet- skåret i tynde strimler og marineres i :
2 spsk Soya sovs
Salt peber og chilipulver efter smag
1 spsk honning
2 presset fed hvidløg
1 spsk fint revet ingefær
-
I en skål marineres kyllinge strimlerne så længe som muligt. Det samme gælder rejerne i en seperat skål.
Herefter steges kylling i en lille wok eller slip let pande så der ikke er behov for fedststof, men efter ønske kan 1 spsk olie opvarmes. Dog finder jeg det ikke vigtigt da der er nok væske til at stege proteinet igennem.
Når det er stegt og gyldent sættes det til afkøling på en tallerken. Skal helst være afkølet når rullerne skal laves.
I samme pande steges rejerne og sættes ligeledes tilside.
Udblød rispapiret kort i skål med varmt vand (i 10-15 sek) så det bliver blødt. Læg det på et skærebræt.
Fordel grønsagerne og koriander på og læg kylling samt rejer i midten. Lidt af hver, ikke fylde papiret for meget, da rispapiret nemt går i stykker. Rul rispapiret sammen om fyldet.
Ønskes det kan kogte nudler også tilføjes.
Server rullerne med dipping sovs til at dyppe dem i.
De grønsager, der ikke kan være i rullerne kam serveres tilbehør sammen med rullerne.
Andre grøntsager som spidskål, baby mejs og salatblade er også velegnet i disse ruller.
Der kan evt laves nogle kun med rejer og nogle kun med kylling, hvor man så kan varier med grøntsagerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar