Translate

fredag den 4. oktober 2013

Tomatsovs

Krydret tomatsovs som kan anvendes i både pasta retter såvel som til topping på pizzaer eller prøv den med kogte kartofler.

Skal den anvendes til pizza, så lad væsken tør helt ud efter at have blende den og afkøl inden den smørres på.

Til sovsen skal der anvendes:

1 hakkede tomat i dåse- gerne med smag 
1-2 dl vand
1 groft hakkede løg
1 stang selleri
1 renset hakkede gulerød
1 hakkede peberfrugt
Salt peber og chiliflager efter smag
2 tsk tørret oregano
1 tsk stødt rosmarin 
1 tsk paprika 
En håndfuld frisk hakket basilikum 
-
Alle ingredienserne, pånær basilikum oregano og chiliflager, kommes i en dyp opvarmet gryde. Lad det koge ved jævn varme i en halv time. Smag til med krydderierne og blend herefter. Kom indholdet  tilbage i gryden og tilføj oregano samt chili. Reducer soven tilønskede  konsistens. 

Hvis den skal anvendes til pasta da tilsæt gerne lidt væske og hold den lind. Hvis til pizza kartofler eller som tilbehør til frikadeller, da reduceres den. 
Afslutningsvis vendes basilikum i.

Velbekommen 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar