Manchurian kyllingret
Manchuriet er et historisk område i det nordøstlige Kina.
Denne ret minder om kylling shaslik og er ligesom den en sur og sød og rigtig lækker ret.
Resterne kan anvendes i en salat dagen efter.
Til retten skal der anvendes:
300 g kylling filet/bryst skåret ud i tern
2 stk gulerødder i tern
2 stk røde og grønne peberfrugt skåret tern
2 hakket rødløg- samme tern som peberfrugt
1 spsk fintrevet ingefær
3 dl kogende vand med bouillon (opløst kylling bouillon)
3 tsk worchestershire sauce
3 spsk Ketchup
1 spsk Chilli garlic sauce (fra flaske)
2 spsk Soya sauce
2 spsk Maizena opløst i koldt vand
Til at marinere kyllingen:
3 spsk eddike
2 presset hvidløg
Salt og peber samt chilipulver efter smag
-
Først marineres kyllingen i 30 min til en time. Jo længere tid desto bedre.
I en varm wok eller dyp gryde opvarmes olie og kyllingen svitses nogle minutter. Kyllingen tages fra og tilsættes tallerken. Tilføj ingefær i wokken og svitses indtil det får lidt farve.
Tilsæt grøntsager, svits dem igennem,og fjern dem fra wokken når de er tilberedt.
Man kan efter smag vælge at lade dem være grove og med bid i det eller gennemstege dem så de bliver lidt blødere.
Heri tilføjes boullionblanding, worchestershire sauce, ketchup, chilli garlic sauce og soya sauce. Smg til med salt peber og evt chili. Dernæst tilføjes maizena for at opnå den rette konsistens i saucen- kog saucen op og tilføj grøntsager og kylling, og lad retten simre i ca 5-8 min. Pynt med friskhakket koriander og herefter er retten klar til servering.
Hvis saucen bliver for tyk kan man
tilføje kogende vand og give det et opkog, og på den anden side kan man tilføje mere maizena hvis saucen er for tynd.
tilføje kogende vand og give det et opkog, og på den anden side kan man tilføje mere maizena hvis saucen er for tynd.
Serveres med simple ris.. Eller nudler samt evt syltede løg.
Kan tilbedes også med ananas nogle gange
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar