Mexicansk suppe
Til suppen skal der anvendes:
2 stk kyllingebryst
3 spsk olivenolie
1 fint hakkede løg
3 presset fed hvidløg
500 g hakkede tomater i dåse- gerne med smag
2 tsk tørret oregano
2 hakket jalapeno/ eller grønne chili
1 l bouillon- gerne kylling
Salt peber og chilipulver efter smag
1 tsk tabasco
2 dl mejs
Frisk koriander
1/2 dl fedtfattig creme fraiche
-
I en dyp gryde opvarmes olie. Heri steges løg og hvidløg kort. Dertil tilføjes kyllingebrysterne til de er brunede. Tag kødet af panden og sæt det til side.
I samme gryde tilsættes hakkede tomater, jalapenos og bouillon og bringes kog. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i ca. 15 min.
Derefter hæles grydens indhold i en blender og pureres. Herefter hæles det tilbage i gryden og chilipulver salt peber oregano og tabascosauce tilsættes.
Pil kyllingekødet i strimler. Tilsæt det til suppen. Tilsæt mejs. Smag til med salt og peber. Varm derefter suppen igennem.
Tilsidst tilføjes hakket koriander.
Serveres med en smule creme fraiche som tilbehør så folk selv kan tilføje det ellers tilsættes det blot på hver portion, samt et par både lime.
Advocado ost eller bønner kan også tilsættes.
Serveres med det samme med et groft brød til.
Der kan også serveres grillet tortilla/ chips til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar