Gulerods suppe
Til retten skal der anvendes:
1 hakket løg
1 porre snittet i ringe
2 presset fed hvidløg
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
500 g gulerødder skåret i skiver
1 1/5 liter vans med bouillon
Salt peber og chiliflager efter smag
Frisk koriander til afslutning
-
I en gryde opvarmes olie, heri svittes løg, porre og hvidløg i nogle min.
Tilsæt stødt koriander og spidskommen, og steg videre et minuts tid.
Tilsæt gulerødder, bouillon og chiliflager, og lad det hele koge op.
Lad herefter suppen simre 25 minutter, eller til gulerødderne er møre, så du kan blende suppen med en stavblender.
Når du har blendet suppen, smager du den til med mere chili salt og peber, og en lidt citronsaft.
Pyntes med frisk koriander. Serveres med groft brød samt citron både.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar