Malai kylling kebab
Disse kebab er krydret men cremet. De kan anvendes som tilbehør forret eller som frokost til enhver lejlighed. Til børn kan de evt servers i pølsebrød med ketchup og restede løg.
Samme marinade kan også anvendes på kyllinge filetter/fint skåret bryst.
Til kebebene skal der anvendes:
1 kg hakket kylling kød
1 hakkede løg
1 fint hakkede forårsløg
1 æg
1 spsk fint revet ingefær
2 presset hvidløgs fed
100g revet chedder ost
En håndfuld friskhakket korinander
Finthakkede friske grøn chili- efter smag- start med 2-3
Chilipulver efter smag- start med 1 tsk chilipulver
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt koriander
Salt efter smag
1 spsk fint malede cashewnødder
1/2 dl fedt reduceret fløde
Er blandingen lidt for klisteret/våd, kan man tilsætte 1-2 spsk mel eller kikærte mel.
-
Alle ingredienserne ( undtagen osten og de malede nødderne, da det ellers klumper) blendes i en food processor til det er godt blandet og kødet er en masse . Hereftertilsættes revet ost og de malede nødder og blendes igen.
Stil massen i køleskabet i ca 1 time.
Man kan enten forme dem eller anvende spyd.
I en lille skål tilsættes lidt lunken vand. Tag lidt vand på hænderne og lav aflange kebab ud af massen. Læg dem på et bageplade belagt med sølvpapir.
De skal have ca halv time i ovnen ved 220 grader og vendes under vejes.
Serveres med chutney, dressing fra siden, anderledes salater (også fra siden) og citron både samt et stort glas brusende sodavand :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar