Spicy Lamme koteletter i Tandoori
Disse lækre krydret lammestykker kan både anvendes som tilbehør til feks en grill middag, til en hovedret, eller som forret.
Marinaden kan også bruges til andre typer kød.
Anvend evt resterne i en wrap eller pitabrød til frokosten dagen derpå.
Egnet til 4
Til Tandoori marinaden skal der anvendes:
500g lamme koteletter
1 spsk fint revet ingefær
3 presset hvidløgs fed
Chilipulver efter smag. Start dog med 1 tsk chilli pulver
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk garam masala
1½ spsk tomat pure
2 dl natural yoghurt
2 stk frisk grønne chili, fint hakket (kan undlades)
Saften af en halv citron
Salt og peber efter smag
En håndfuld frisk hakket koriander til pynt
-
Alle ingredienserne (foruden den friske koriander) blanders sammen i en skål.
Lamme koteletterne marineres natten over eller minimum 1 time. Jo længere desto bedre, da dette både gøre kødet mere mørt samt giver det mere smag.
Kødet sættes efterfølgende på et fad dækket med sølvpapir og grilles i en varm ovn ved 190 grader til de er møre. Ti min på den ene side og derefter varmluft så saucen kan formindskes. Ca ti min igen på den anden. Nogle foretrækker deres kød medium done, nogen hel done og alt efter hvordan man ønsker det, grilles det færdigt.
Vend kødet engang undervejs.
Vælger man at tilberede dem på stegepande er det et pr spsk olie og 20 min ved middel blus eller efter hvordan man ønsker dem tilberedt.
Pynt kødet med koriander samt citron både og evt tynde skiver af rødløg/forårsløg.
Serves med chutney, salat samt evt en kartoffelsalat.
Find gerne flere opskrifter til diverse retter, salater og dressinger her på siden.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar