Hjemmelavet tamarind sovs
Tamarind er en bønnelignende frugt, der oprindeligt stammer fra Afrika.
Inde i bønnen vokser små frø, der omgives af en fedtet masse, og det er denne masse, der presses til blokke eller røres til pasta og sælges som krydderi.
Tamarind anvendes i bl.a. indiske curryretter, thailandske retter samt diverse chutneys, hvor den tilfører en frugtagtig syrlighed.
Tamarind smager syrligt sødt og beskrives ofte som en kombination af blomme og lime.
Til en hjemmepresset version skal der anvendes:
50 g tamarind
1 dl kogende vand
Salt efter smag
Citron saft efter smag
-
Hæld kogende vand over den afvejede tamarind og lad den stå og trække i 1/2 time. Mas den så grundigt og pres så meget mos som muligt igennem en sigte. Det, der går gennem sigten, opsamles i en skål og sættes til side. Smages til med salt og citron saft.
Kan også købes på flaske.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar