Krydret kyllinge ret
Alle retter skal i slutfasen brunes men denne kyllinge ret er unik med den dybe smag som ikke blot kommer af stegningen men også af krydderierne som er anvendt. Man kan som altid reducere mængden af chili. Enten ved at undlade et pr stykker eller ved at fjerene frøene så smagen forbliver men styrken formindskes.
Server med afkølende dressing eller tatziki til. Der er på siden en masse opskrifter på utallige dressinger/ chutneys samt raita som kan laves.
Bhuna betyder bogstaveligt sautering eller stegning. Denne metode resulterer i en dyb smag i en tyk sauce.
Saucen kan også gøres flydende, men først efter stegningen.
Så tilføjes der blot lidt vand som får et opkog og kan derefter serveres med ris.
Til denne ret skal der anvendes:
En hel kylling- renset og skåret i mundrette stykker
Hele røde tørret chili (kashmiri chili)
3 stk sorte kardemomme kapsler
4 stk nelliker
2 kanel stænger
2 presset fed hvidløg
3 dl yoghurt
1/2 dl olie
Salt efter smag
En håndfuld friskhakket koriander
-
De røde chilier skal lægge i blød i varmt vand i kort tid.
Herefter skal de med hvidløg og alle krydderierne blendes til en fin pasta.
Mix herefter blandingen med yoghurt og bland marinaden på kyllinge stykkerne.
Marinere kyllinge stykkerne i 2-3 timer i køleskabet .
En dyp gryde opvarmes med olie hertil tilføjes kyllingestykkerne . Reducer varmen til jævn. Dæk halvt med låg og kog kyllingen indtil det naturlige vand fra kyllingen er kogt ud og du nu kan brune og stege stykkerne gyldenbrunt. Steg indtil farven er opnået og olien udskilles.
Pynt med friskhakket koriander.
Serveres med roti / fladbrød eller ris samt salat og raita/dressing til.
Opskrifter på disse kan findes på siden:)
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar