Krydret ris med ærter.
Lækker, simpel og sund ris ret der supplere godt til forskellige flydende retter eller som blot kan nydes med en simpel raita eller/ og mango salsa samt chutney til. Find disse og flere retter, på siden:)
Til retten skal der anvendes:
½ dl olie
Et fintsnittes løg
En halv stykke snittet tomat
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1 tsk og smag retten til under vejes
2 tsk garam masala
2 dl frosne ærter
3 kopper skyllet basmatiris
6 kopper vand
2 styk laurbærblade
-
Rengør risene i vand. Skyl dem indtil vandet er rent og ikke skyet.
basmatiris- det er vigtigt at bruge gode ris sorter og værd at besøge en grønthandler og skaffe sig nogle udenlandske da de bevare deres struktur bedre
En dyp gryde med oliven olie opvarmes. Varmen reduceres og løg samt tomat tilsættes og steges under middel varme. Når de har fået lidt farve tilføjes ærterne, salt, laurbærbladene samt chilipulver og garam masala.
Det steges kort, i ca 5min. Herefter tilsættes kogende vand. Double mængde af de ris der skal anvendes (3 kopper ris: 6 kopper vand). Der skrus helt op for varmen så vandet kan koge.
De skyllede ris kommes i gryden. Det hele koges ved jævn til høj varme indtil vandet er opløst og risene puffet.
Der skrues ned til absolut laveste blus og grydelåget dækkes med et vådt viskestykke.
Risene dampes herefter i 25min.
Retten serveres med raita, salat eller som tilbehør til en ret.
Velbekommen.
Tip:
For at ændre lidt i retten, nu og da, kan der tilsættes lidt hvidløg og/eller ingefær i starten af retten. Dette tilføjer et ekstra element og er super sundt for immunforsvaret samt fordøjelses systemet.
Ærterne kan udskiftes med andre bønner eller ærte/gulerøds mix hvis dette ønskes.
Oftes tilberedes retten med kikærter og eller andre grøntsager herhjemme.
Serveres som tilbehør til andre retter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar