Translate

tirsdag den 22. oktober 2013

Sabzis kyllinge pilaw/ letkrydret ris med kylling

Hurtig kylling pilaw


Velegnet som en hurtigt mager risret, til hele familien.

Der er utvivlsomt utallige metoder, men da den er let og hurtig, behøver den ikke være kedelig i smag, så en masse forskellige krydderier samt grøntsager kan tilsættes efter ønske og behov.


Til retten skal der anvendes:

1 hel kylling- renset og skåret i passende stykker/spisevenlige stykker.
Kød kan også anvendes. Vær opmærksom på kogetiden, da den variere fra diverse kød typer.

1/2 dl oliven olie
1 ½ fint hakket løg
½ fint hakket tomat
2 presset fed hvidløg
1 spsk fint revet ingefær
1 bouillon terning
Salt og chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
2 tsk Garam masala
2 tsk Stødt koriander
2 tsk Stødt spidskommen
2 laurbærblad
To kopper skyllet ris. Skyl risene gentagende gange til vandet ikke længere er tåget. Sæt dem i blød i ca 15 inden de skal anvendes. 
De skal være helt uden vand når de kommes i gryden da det er vigtigt at mængden af væske og ris er lige.

basmatiris- det er vigtigt at bruge gode ris sorter og værd at besøge en grønthandler og skaffe sig nogle udenlandske da de bevare deres struktur bedre.

2 kopper ris= 4 kopper boullion væske
Rengør risene i vand. Skyl dem indtil vandet er rent og ikke skyet.
-

Olien opvarmes i en dyp gryde. Herefter skrues derned til jævn varme.
Løg, tomat, hvidløg og ingefær brunes let. 
Herefter tilsættes salt, chilipulver og garam masala. Øjeblikkeligt herefter, tilsættes kødet, stødt koriander, stødt koriander, laurbærblad og brunes. Derefter dækkes halvdelen af gryden med varm vand og opløst bouillon.

Kødet koges indtil ønsket konsistens er opnået. 
Herefter tilsættes mere vand hvis det er meget formindsket så der er doblet mængde af det antal ris der skal anvendes. Skrue op for varmen så vandet koger.
Tilsæt de skyllede ris til den kogende gryde. Smag til med salt da risene også skal bruge salt.


Når risene er puffet og vandet væk, skrues der ned til laveste blus og gryden sættes til dampningen,

med fugtigt viskestykke viklet omkring låget, i 25min. 


Retten er herefter klar.

Serveres med raita efter eget valg.


Ønskes en stærkere tilbehør, kan der anvendes en stærk chutney sammen med en krydret hovedret med sauce.


Velbekommen



Ingen kommentarer:

Send en kommentar