Translate

fredag den 1. november 2013

Karameller der tæller

Hurtige lette karameller 

Disse lækkerier kan også fint hakkes og tilsættes is eller anden dessert som topping.
Til karamellerne skal der anvendes

Hakkede smuttede mandler, rosiner, peanuts, pistacienødder eller hasselnøddder 
1 dåse kondenseret mælk
120 g smør
2 spsk honning
150 g rørsukker

-
Smelt alle ingredienserne langsomt sammen i en gryde over jævn varme, indtil sukkeret er opløst.
Der skal røres hele tiden. Skru derefter op for varmen og bliv ved med at røre i ca 15 min, indtil massen har fået en mørkere farve.
Tilsæt herefter mandler eller bær efter ønske.
Hæld blandingen en firkantet form med bagepapir og sæt på køl. 


Helst i køleskabet i ca 5timer, inden man skære karamellerne ud.


Efterfølgende kan de dyppes i chokolade eller serveres som de er. Med dyppelse kan de minde om hjemmelavet chokoladebar.


Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar