Translate

torsdag den 7. november 2013

Kheer- pakistansk ris dessert

Kheer, kunne til forveksling minde om en skål risengrød eller ris ala mande, bare uden kanelsukkert og kirsebær saucen.

Den serveres typisk kold og er velegnet til afslutning på en lækker Spicy middag.


Til desserten skal der anvendes:

200 g basmatiris -
Skylles grundigt og lægges i blød i ca 10 minutter. 
4 dl vand
150 g mandler- fint snittet
30 g rosiner
70 g sukker
7 dl sødmælk
Et pr tråde safran - kan undlades
2 tsk stødt kardemomme
-
Kom vand i en gryde og kog det op. Når vandet koger tilsættes risene. Risene koges indtil vandet næsten er fordampet.
Herefter tilsættes mælk, safran og stødt kardemomme og kog risene videre ved jævn varme, under omrøring.
Når størstedelen af mælken er kogt ud og risene begynder at være færdige (som tynd grød) tilsættes nogle af rosinerne samt mandlerne. Kog videre i et par minutter under omrøring.

Hertil tilføjes sukker i, kog op og smag dernæst desserten til. 
Tag den af varmen og pynt den med resterende mandler. 


Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar