Translate

søndag den 17. november 2013

Krydret rejer i sauce

Reje Curry


I denne opskrift bliver forskellige sanser og ikke mindst smagsløg vækket. En thailandsk inspireret curry med pakistanske elementer.

Til retten skal der anvendes:

700-750g pillede tigerrejer
1 dl oliven olie
1 finthakket løg
1 spsk fintrevet ingefær
3 kviste presset hvidløg
1 dl vand
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. Stødt koriander
1 tsk garam masala
1/2 tsk gurkemeje

Salt samt rød chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
120g hakkede tomat i dåse
1-2 dl kokosmælk - brug den lette version og spar på de ekstra kalorier
Saften af en halv citron
1/2 tsk stødt sort peber
2 spsk frisk koriander samt frisk hakket grønne chilier til pynt

-
Opvarm olien i en dyb stegepande. Tilsæt de hakkede løg og steg kort.

Tilsæt herefter hvidløg garam masala samt ingefær. Skru herefter ned for varmen til under middel og lad det simre.

I en skål blandes, stødt koriander, stødt spidskommen, salt, chili, peber og gurkemeje. Tilsæt vandet, og tilføj det herefter til løgene. Kort efter tilsættes de hakkede tomater samt kokosmælk, der skrues op for varmen så sovsen kan reduceres.


Når sovsen er reduceret til ønsket konsistens, tilsættes citrons saften samt rejerne og der koges i yderligere 5-6min, så rejerne kan opsuge sovsen.

Pyntes med frisk hakket koriander samt friske hakkede røde/grønne chilier - som dog sagtens kan undlades.

Serveres med hvide ris samt chutney til.


Tip: Der kan sammen med rejerne tilsættes kogte samt pillede æg. Æg anvendes ofte i det asiatiske køkken. Æggene halveres og kommes påpasseligt ved.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar