Desi omlet
Omlet med et krydret tvist. Velegenet til brunch, frokost eller som tilbehør.
Til omletten skal der anvendes:
4 æg
1 finthakket løg/ rødløg / 2 finthakkede forårsløg
2 finthakket friske chili- kerne kan skrælles fra så man behøver smagen men styrken formindskes
Salt og sort peber efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2 spsk friskhakket koriander
Hot sovs, kan dog undlades, men de ingredienser en hot sovs indeholder tilføjer ekstra smag
½ dl oliven olie
-
Alle ingredienserne piskes godt sammen i en skål. I en dyp stegepande opvarmes olie hvorefter varmen reduceres til middel.
Hertil hældes blandingen i og fordeles udover panden så alle ingredienserne er fordelt lige. Efter ca. 3min vendes omletten varsomt med et fladt redskab.
Man kan vælge om den skal vendes lige over eller blot halvdelen så den klapper sammen. Hvis sidste ønskes, da sæt gerne låg på efterfølgende og lad den stege i yderligere 2-3min eller indtil omletten er kogt.
Serveres med en afkølende Shake fra siden, roti, grov toast eller med fladbrød til.
Velbekommen
Andre grønsager kan tilsættes. Prøv et med fintsnittede peberfrugt, mejs, eller ærter. Kun fantasien sætter grænser. Selv snittede pølser og kogte kartofler kan kommes i.
Server med en afkølende, fedtfattig samt sukkerfri Shake til
Ingen kommentarer:
Send en kommentar