Translate

lørdag den 21. december 2013

Sabzis bagte (rod)frugter

Lækkert rod og en af den bedste af slagsen.


Bagte rodfrugter kan anvendes som tilbehør til det meste og er utroligt nemme at tilberede. 
De er sunde, smagfulde  og farverne flotte. Sammensætningen og tilføjelsen af krydderier og krydderurter kan varieres efter smag.


Den grillede smag som de får ved at bage dem i ovnen er virkelige smagfuld og tilmed sund. Personligt så får de lige ekstra fem min på øverste rille og på max blus, så de kan blive ekstra kremeret- men det bare mig.. Med chilisovs til. 

Udskift gerne grøntsagerne engang imellem. Blomkål og broccoli smager også godt når de er grillet. Samme gælder peberfrugter og aubergine.


Portions afrettelsen er ikke givet da det kommer an på hvordan det skal serveres.  Om det er som tilbehør eller som fyld.

 Til rodfrugterne skal der anvendes:

800 g rodfrugter i både- blanding af rødbeder, pastinak, gulerod, sød kartoffel og jordskokker 
100 g kartofler i både
Salt, peber og chiliflager efter smag- start med to og smag til afslutningsvis 
5 kviste hele hvidløg
Rosmarin/ persille/ timian- friske og finthakket og snittet- en blanding kan også anvendes
1 tsk oregano 
2 groft hakkede løg i både- røde eller hvide
Saften af en citron
-
Skræl rodfrugterne samt kartoflerne og skyl og skær dem i både. Kom dem i en skål. Hæld citron, krydderier samt løg og hvidløg i og rør det lidt så det fordeles på alle stykkerne. Hæld rodfrugterne i et ildfast fad.


Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter med ca 1 dl vand eller til rodfrugterne er møre, men stadig har bid og de må gerne være lidt gyldne og sprøde i siderne/kanterne. 



Velegnet som tilbehør, forret, frokost, varm salat eller som fyld til wraps, i pita eller i en pastasalat.

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar