Translate

søndag den 22. december 2013

Sabzis (hele) achar grillet kylling

Krydret kylling med achar smag


Ideel hovedret hvor resterne kan anvendes som fyld i wrap, pita, i en sandwich eller i en pasta salat, dagen derpå.

Opskrifter på tilbehør findes alle på bloggen.

Egent til 4-5 personer.

Til kyllingen skal der anvendes:
En hel kylling- renset og snittet så marinaden kan trænge ind
2 tsk spidskommen 
2 tsk stødt koriander
2 tsk fenilke frø
1 tsk senneps frø
2 tsk sorteløg frø -nigella frø
(kalonji på urdu)
1 tsk bukkehorns frø ( methi  )
Disse krydderier kan også købes hos de diverse udenlandske forretninger i en blandings pakke som hedder achar ghost. Anvend da blot en halv pose fra en pakke med to poser.
1 dl yoghurt naturel
3 fed presset hvidløg
Saften af en citron
1 spsk tandoori masala: Tandoori masala krydderiblandingen kan også selv forbedres, ved at blende følgende til en fin masse/pasta:  

2 fed hvidløg
1 tsk fintrevet ingefær
1 spsk paprika 
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk gurkemeje 
Salt efter smag

-krydderierne tørsteges på panden og blendes efterfølgende.

Alle ingredienserne blandes sammen i en skål. Heri kommes kyllingen og denne smørres grundigt ind med marinaden. 
Mariner i max to timer eller gerne natten over.

Kommes i en beklædt ildfast form med 1 dl vand. Grilles i lidt over 1 time ved 190 grader. 
Vendes undervejes og marinaden der lægger i fadet, hældes med en laden over kyllingen.

Når du ved benet kan stikke kyllingen og redskabet kommer ud uden modstand, er kyllingen færdig.

Serveres med kartofler, rodfrugter, ris, pasta eller groft brød samt salat og en afkølende raita og shake til.

Velbekommen 

Server med en afkølende, fedtfattig og sund Shake 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar