Flade, krydret, kartoffel Pakora
Pakoras er en velkendt snack og der findes utallige udgaver, versioner og former af dem.
De kan laves runde flade, med kylling, grønsager, kartofler eller løg og også blandet.
På bloggen finder man husets anden og meget anvendte udgave.
Serveres varme- glødende, med chutney og evt en sjat ketchup/sweet chilisauce til.
Denne opskrift er simpel og enkel men ikke desto mindre smagfuld.
Egnet til vis antal personer.Alt efter hvor mange/store man laver dem
Til kartoffel pakoras skal der anvendes:
5 kartofler- skrælles og snittes i tynde skiver
1 tsk bagepulver
Vegetabilsk olie til stegning- helst solsikke
2 dl kikærtemel (besan)
½- 1 dl vand (afhænger af massen)
Salt og chilipulver efter smag
2 tsk hele spidskommen (de hele giver ekstra sprød tekstur)
Friske chili efter smag (kan også undlades og blot server en stærk chutney til) - fjern evt kerne for at bibeholde smagen men formindske styrken
-
I en stor skål blandes vand og besan. Dejen/massen skal være blid og klumpe fri, så tilsæt lidt vand ad gangen. Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser. Der kan tilsættes mere vand hvis dejen er for tyk.
Kartoffel skiverne beklædes, enkeltvis med dejen og kommes i den opsvarmet olie. Det skal blot være et tynd lag.
De skal steges til de er gyldne og sprøde (Olien skal ca være 180 grader) de skal ikke have meget tid da kartoffelskiverne er tynde.
Herefter tages de op med en lagdel og kommes kort på et stykke køkkenrulle til at opsuge evt overskydende olie.
Serveres med det samme.
Kan serveres som tilbehør til en hovedret, som snack eller som forret.
Velbekommen
Smager også godt med aubergine- samme proces blot med aubergine i stedet for kartoffelskiverne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar