Kulchey med et twist- fyldte fladbrød
En form for små pizza "parantha", er den bedste måde at betegne disse små lækkerier på. Fyldte pizza fladbrød, som er velegnet til både hovedret (evt med skål salat til), som frokost eller i madpakken.
Her en "east meets vest" version.
Antal afhængig af forberedelse af str. Kan dog fryses ned og anvendes ved behov.
Til dejen skal der anvendes:
1 kg mel
2 dl olivenolie
6 dl mælk- gerne mini eller skummemælk
50g gær
2 tsk sukker
Salt efter smag - start med en tsk
Til fyldet skal der anvendes:
500 g hakkekød
3 stk peberfrugt, gerne i forskellige farver
250 g Revet ost
2 finthakket tomater
2 fintsnittet forårsløg
Finthakket friske chili efter smag- anvendte 2
Salt, peber og chili pulver efter smag
2 tsk koiander
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk tørret oregano
Jalepenos efter smag
En håndfuld frisk hakket koriander
-
Olie og mælk blandes i en skål og opvarmes kort. Det skal blot være lun. Tilsæt efterfølgende, salt, sukker og gær. Rør til gæren opløses og tilsæt melet. Dejen æltes og skal have en lidt fedtet konsistens.
Dejen skal hæve i ca 30 min.
Imellem tiden tilberedes fyldet.
En dyp gryde opvarmes hvori kødet tilføjes med en dl vand og løg. Hertil tilsættes tomater og peberfrugterne og dertil krydderier.
Kødet svites til det er gennemstegt. Herefter skal det afkøles. Når det er afkølet helt kan osten, jalapenõns, frisk koriander samt forårsløg vendes i.
Dejen gives lige en æltningen igen.
Belæg en bageplade med bagepapir.
Dejen skal formes til små boller en af gangen.
Form en lille bolle med et hul i midten.
Fyld midten med kødblandingen og luk toppen til ved at presse hjørnerne sammen.
Bollen rulles forsigtigt i hånden så den er rund og man ikke kan se fyldet.
Læg bollerne en af gangen, på bagepladen og tryk blødt så den bliver flad og ligner en khulcha (lidt ligesom en tyk ufo). Rul dem forsigtigt med en bagerulle inden.
De skal hæve igen i ca 30 min.
De pensles med æg og drøs evt sesamfrø over.
De skal bages til de er gyldne, ved 200 grader i ca. 15-20 min.
Server med chutney efter valg fra bloggen, samt evt syltede løg til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar