Translate

mandag den 23. december 2013

Yorkshire puddings/ sprøde engelske boller

Yorkshire puddings


Yorkshire Puddings er en klassisk britisk tilbehørs "bolle". De kan defineres som værende en vigtig samt betydningsfuld del af den engelske nationale spise.

De serveres oftes til roast dinners samt med en masse brun/hvid sauce til. 


Derudover kan de serveres som tilbehør til andre retter men også tilberedes med dampet/kogte grøntsager og en simpel men flydende sauce samt kartoffelmos til. 

Ikke desto mindre, velbekommen.

Giver mellem 8-10 afhængig af hvor meget man dej man fylder formene med.



Til yorkshire puddings skal der anvendes:

Vegetabilsk madolie 
2 store æg 
100 g mel 
100 ml mælk 
Salt og peber efter smag 
-
Forvarm ovnen til 190 grader. 

I en cupcake bageform/bakke tilføjes en lille smule olie i hver af hullerne (ca 1/2- 1 cm ). Kom herefter bageformen ind i ovnen i 10 til 15 minutter, så olien bliver virkelig varm.
 
I mellemtiden blandes/let piskes æg, mel, mælk og en knivspids salt og peber sammen i en kande indtil let og glat.

Kom forsigtigt formen ud af ovnen, så hæld forsigtigt dejen jævnt i alle rummene. 
Tilføj bakken tilbage i ovnen til at bage i 20-25 minutter. Eller indtil høje, puffet og gyldne. 


Velbekommen 

Det er ekstremt vigtigt aldrig nogensinde at åbne ovnen når de er inden og før de er færdig bagte. 

Man kan evt krydre dem hvis man ønsker det og derudover kan man også lave nogle større og fylde dem med kød skiver, kartoffelmos og sauce. 

Serverings mulighederne er mange


Ingen kommentarer:

Send en kommentar