Translate

tirsdag den 24. december 2013

Peri peri marinade

Peri peri kylling


Krydret kyllinge lår som kan serveres med ris, kartofler, salat, brød/boller samt salsa til. For disse og flere opskrifter kan bloggen besøges.

Marinaden kan anvendes til både lår, vinger, hel kylling samt andre kyllinge stykker. Herudover, passer den også godt til fisk, kød samt på grove grøntsager.

Til peri peri kylling skal der anvendes:

8 stk kylling lår med rygben- renset og snittet.  
1 fintsnittet løg
1 finthakket tomat 
1 rød peberfrugt (farven giver peri peri farven)
5 røde chilier (giver ligeledes farve) De lange fra supermarkederne er anfaldet her da de er mildere. Kerne kan fjernes så smagen bibeholdes men styrken formindskes. 
5 fed presset hvidløg 
1 dl eddike 
Saften af en citron 
2 tsk røget paprika 
1 tsk stødt spidskommen 
1 tsk stødt koriander 
1 spsk olie 
Salt og peber efter smag 
-
Blend det hele sammen . Brug halvdelen af marinaden til at mariner kylling stykkerne med og sæt dem på køl - enten natten over eller i hvertfald et pr timer. 

Resten af marinaden koges ned til den bliver lidt tykkere i konsistens.

Ovnen opvarmes til 200 grader og kyllingen kommes i . Vend den et par gange undervejs . Grill kylling i ca 45 min. 


Til stegt igennem og gyldent.


Server den nedkogte saucen over hver kylling stykke.

Velbekommen 

En afkølende dressing, ud af mange at finde på siden,

http://sabzis.blogspot.dk/2013/09/dild-raita.html?m=1

Ingen kommentarer:

Send en kommentar