Translate

tirsdag den 14. januar 2014

Aubergine med ærter

Aubergine med ærter - baingan mutar
 

Egnet til 4 personer

Til retten skal der anvendes:
2 auberginer- overfladen prikkes med en gaffel så de ikke sprænger under bagningen 
2 finthakket løg
1  finthakket tomat
1/2 dl ærter
1 spsk fintrevet ingefær
2 fed presset hvidløg
1/2 tsk gurkemeje
Salt og chilipulver efter smag- start med en og smag til afslutningsvis 
2 tsk stødt koriander
2 tsk spidskommen
1/2 dl olie
Finthakket koriander
Friske chili efter smag- fjern evt kerner for at bibeholde smagen men formindske styrken
-

Aubergine bages i ovnen ved 200 grader, til skindet er sort. ca 25 min.

Skallen pilles af auberginen og kødet mosses.
Olien opvarmes i en dyb gryde. Heri svitses løg, ingefær, tomat og hvidløg. ca. 5 min.
Herefter tilsættes vand ved jævn blus, så ingredienserne kan koges møre. Ca 1 dl. Derefter steges det indtil olien skiller ca 10 min.

Tilføj alle øvrige krydderier, pånær den frisk koriander og steg i nogle minutter.

Tilføj det mosede aubergine og bland. Tilsæt ærter, og lidt vand for at få den ønskede konsistens og simre i  5 minutter.
Pynt med friskhakket koriander og evt lidt citron saft for et ekstra pift.


Servers med ris eller fladbrød/ naan og chutney til.

Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar