Aubergine med ærter - baingan mutar
Egnet til 4 personer
Til retten skal der anvendes:
2 auberginer- overfladen prikkes med en gaffel så de ikke sprænger under bagningen
2 finthakket løg
1 finthakket tomat
1/2 dl ærter
1 spsk fintrevet ingefær
2 fed presset hvidløg
1/2 tsk gurkemeje
Salt og chilipulver efter smag- start med en og smag til afslutningsvis
2 tsk stødt koriander
2 tsk spidskommen
1/2 dl olie
Finthakket koriander
Friske chili efter smag- fjern evt kerner for at bibeholde smagen men formindske styrken
-
Aubergine bages i ovnen ved 200 grader, til skindet er sort. ca 25 min.
Skallen pilles af auberginen og kødet mosses.
Olien opvarmes i en dyb gryde. Heri svitses løg, ingefær, tomat og hvidløg. ca. 5 min. Herefter tilsættes vand ved jævn blus, så ingredienserne kan koges møre. Ca 1 dl. Derefter steges det indtil olien skiller ca 10 min.
Tilføj alle øvrige krydderier, pånær den frisk koriander og steg i nogle minutter.
Tilføj det mosede aubergine og bland. Tilsæt ærter, og lidt vand for at få den ønskede konsistens og simre i 5 minutter.
Pynt med friskhakket koriander og evt lidt citron saft for et ekstra pift.
Servers med ris eller fladbrød/ naan og chutney til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar