Translate

lørdag den 11. januar 2014

Sabzis Poories

Pooris bliver oftes serveret som morgenmad i indien men også som tilbehør med kikærte ret- opskriften på den, og mange flere kam findes på bloggen.


Egenet til 8 poori


Til poories skal der anvendes:
300 g mel
15 g blødt smør
1 pinch salt
Vegetabilsk olie, til dyb stegning

-
Melet kommes i en stor skål. Si det i for at undgå klumper. Tilsæt herefter smør samt 3 spsk varmt vand. Bland, til en blød dej.
Ælt dejen med knyttede hænder i skålen. Kom vand på knoerne, og pres dem flere gange ned i dejen. Ælt og pres din poori dej mod siden af skålen til den er glat og blød. Det tager ca. 8 minutter. Dette hårde arbejde vil i sidste ende give et rigtig godt resultat.

Del dejen i 8 lige stykker. Dæk stykkerne med et fugtigt viskestykke. Køkkenbordet smørres med en lille smule olie. Opvarm olien i en dyb gryde eller en friture til 190 grader.

Dej stykkerne rulles ud, på det penslede køkkenbord, til cirkler på 12-15 cm og ca. 2 mm tykke.

En af gangen steges de i olien i ca. 30 sek. Dejen skal hæve og være helt lysebrun. Steg på begge sider.
Brug en tang til at tage flippe brødene men også til at tage op med og derefter lægge dem på et fedtsugende køkkenrulle, så de kan dryppe af.



Poories skal være luftige og lette. De må ikke stables ovenpå hinanden.

Server dem varme og helt friskbagte.


Velbekommen 

De kan også laves små og anvendes som gol gappey- fyldes samt efterfølgende dyppes i imli og chutney.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar