Indisk oksekød med spinat i yoghurt sauce.
Egnet til 6 personer
Til retten skal der anvendes:
1 1/2 kg oksekød- renset og i tern
2 finthakket løg
6 fed presset hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
1/2 tsk gurkemeje
2 kg frisk spinat. Skyllet og groft hakket - virker som meget men når det falder sammen er der ikke meget.
1/2 dl olie
Salt og chilipulver efter smag- start med 1 og smag til afslutningsvis
1 tsk sennepsfrø
2 tak stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2 hakket grønne chili- kernerne kan fjernes så smagen bibeholdes men styrken formindskes
1 dl græsk yoghurt
1 dl yoghurt naturel
Friskhakket koriander
-
Olien opvarmes i en dyb gryde og heri svitses sennepsfrø over medium blus, indtil de begynder at poppe.
Tilføj løg, koriander, spidskommen, gurkemeje, chili, hvidløg, salt og ingefær og steg i ca et - to min.
Rør oksekød i og steg i ca
5 minutter, indtil kødet er brunet på alle sider.
Tilsæt spinat og kog i lidt. Rør herefter yoghurt i.
Tilsæt vand og kog/ simre indtil oksekød er mørt.
Pynt med friskhakket koriander.
Server retten med ris, salat, raita eller fladbrød/naan til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar