Translate

søndag den 12. januar 2014

Creamet Kylling med spidskommen

Kylling med spidskommen 


Mørk men mild kylling med spidskommen.

Egnet til 4- 5 personer


Til retten skal der anvendes:

2 kg kylling- Renset og skåret i passende (efter ønske) stykker
2 finthakket løg
1 spsk tomat pure
3 fed presset hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
1/2 tsk gurkemeje
2 dl yoghurt naturel
150 ml madlavningsfløde- gerne fedtreduceret 
Salt og chilipulver efter smag- start med en og smag til afslutningsvis 
25 g mel
1/2 olie
1 spsk hele spidskommen - rist dem gerne af på en tør pande inden tilberedningen af retten. Dette er dog ikke en forudsætning.
Saften af 2 citroner
Friskhakket koriander 
-
Kyllingestykkerne gnides med citronsaft og stilles til side i ca en halv time.

Bland salt, chili og mel sammen og rul kyllingestykkerne i. Ryst af så det overskydende kommes af.

Opvarm olien i en dyb gryde. Reducer blusset til middel og steg kyllingestykkerne, indtil de er brunet.
Sæt kylling til side, på en tallerken.

I samme gryde, tilsættes 1 spsk vand, løg, tomat, gurkemeje, hvidløg, ingefær og spidskommen  og steges i et pr minutter.

Tilføj yoghurt og fløde til krydderierne i gryden.
Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden og vend.
Bring det i kog, skru ned for varmen og lad retten simre i 40 minutter under låg.
Tag låget af og lad retten simre videre til at saucen har den ønskede konsistens.

Afslut med friskhakket koriander og evt hele chili. 

Serveres med ris, salat, chutney eller fladbrød til.


Velbekommen 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar