Naan med hvidløg
Smagfulde naan brød. Velegnet som tilbehør til retter med sauce.
Til naan skal der anvendes:
600 g hvedemel
En pakke tørgær eller 2/3 pakker almenlig gær
1 tsk sukker
2 dl lunkent vand
1 pisket æg
2 spsk mælk
1 spsk yoghurt naturel
1-2 tsk salt
1 tsk olivenolie
8 fed presset hvidløg
Blandingen til at pensle med:
1 dl yoghurt piskes tynd med 1 dl vand
Sesam frø. Kan enten kommes i eller drysses på efter yoghurten er kommet på.
-
Gær opløses i lunkent vand.
Alle de øvrige ingredienser kommes i en rør maskine og æltes igennem sammen med vandet indtil dejen er glat.
Lad dejen hæve indtil den er fordoblet i størrelsen.
Slå dejen ud når den er hævet og kom den ud på bordet. Skær dejen i 10 - 12 stykker og rul stykkerne til kugler.
Lad dejen hæve igen ca. 30 minutter , dækket med fugtig klud.
Rul dej stykkerne til kugler og rul dem flade med en kagerulle.
Prik de flade stykker, let, med en gaffel og pensel herefter med yoghurt blandingen og tilsæt sesam.
Bag dem under grill i 3-4 minutter, til de får lidt farve og vend, så de får farve på begge sider.
Server med det samme eller frys dem ned når de er afkølet.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar