Vestafrikanske jollof ris med twist
Vestafrikanske tomat ris med sabzis twist. Velegnet som tilbehør til diverse retter. Mild og let krydret.
Egent til 4 personer
Til risene skal der anvendes:
1 spsk olivenolie
2 finthakket løg
1 presset fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
1 dåse hakkede tomater
2 finthakkede lange rød peber - jeg anvender de syltede da jeg synes de tilføjer et ekstra element
2 spsk tomat puré
Salt, peber og chilipulver efter smag
1 styk laurbærblad
1 spsk frisk timian
1 kylling bouillon terning opløst i den mængde vand man skal anvende til at koge ris i (8 dl kogende vand)
4 dl skyllede basmatiris
-
Olien opvarmes i en stor gryde og heri svitses løgene over en blid varme. Hertil tilsættes hvidløg, tomatpuré og de hakkede syltede peberfrugter.
Svits i ca to min og tilsæt herefter salt, peber, chili samt krydderierne. Stvis kort og skulle indholdet sætte sig en smule, tilføjes blot lidt vand for at løsne det. Herefter tilsættes de hakkede tomater. Efter de har stegt i yderligere to min, under omrøring, tilsættes det kogende vand hvori billion er opløst i. Når det koger, tilføjes de skyllede ris og når vandet er kogt ud og risene puffet kommes der låg på, dækket med et vådt viskestykke omkring og sættes til dampning på laveste blus i ca 25min.
Svits i ca to min og tilsæt herefter salt, peber, chili samt krydderierne. Stvis kort og skulle indholdet sætte sig en smule, tilføjes blot lidt vand for at løsne det. Herefter tilsættes de hakkede tomater. Efter de har stegt i yderligere to min, under omrøring, tilsættes det kogende vand hvori billion er opløst i. Når det koger, tilføjes de skyllede ris og når vandet er kogt ud og risene puffet kommes der låg på, dækket med et vådt viskestykke omkring og sættes til dampning på laveste blus i ca 25min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar