Chicken corn soup
Lad jer ikke skræmme med den dybtegående beskrivelse. Retten er varmende og rigtig let at lave. Slut resultatet er læsningen værd.
Læs den igennem engang og lav den derefter.
Smagfuld, frisk, fedtfattig og sund suppe.
Under tidspres eller efter ønske, kan kyllingbryst sagtens anvendes.
Mariner blot to stykker med 1 spsk soya sovs samt 2 tsk peber. Synes dog retten smager bedst ved anvendelse af kylling med ben.
Til suppen skal der anvendes:
3 kylling overlår med ben- rens og skyl først får urenligheder
Soya sauce efter smag- løbende
Salt og peber efter smag - start med en og smag til afslutningsvis
Frisk Kvist ingefær til suppen
Chiliflager efter smag
Tre hvidløgs kviste
1 helt løg
2 dåser majs
3 sammenpisket æg med 1 tsk salt og peber i en skål
Til fortykkelse af suppen skal der anvendes:
3 spsk mejsmel
1 1/2 dl koldt vand
- blandes sammen og tilsættes afslutningsvis
Ved serveringen skal der anvendes:
2 finthakket forårsløg
Frisk citron saft og evt et pr dråber soya og tobacco. Disse 4 ingredienser kan også kommes ved bordet så man efter ønske kan tilsætte mere.
-
I en gryde opvarmes en masse vand og heri koges kylling med, løg, soya sovs, hvidløg, salt, peber, ingefær og gerne nogle grøntsager (anvender selv dem fra frost- gulerødder, selleri, blomkål). Alle ingredienserne foruden kyllingen skal alligevel smides væk bagefter. Lad kyllingen koge ved lav blus i længere tid så smagen kan trænge ind i bouillonen (vandet bliver til bouillon når man tilsætter ingredienser). Tilsæt løbende vand hvis det skulle formindske for meget. Giv det minimum en time.
Når kyllingen er kogt og bouillonen smagfuld, sies alt væsken ud i en seperat skål og kom kylling stykkerne på en tallerken til afkøling.
Imellem tiden tilbedes suppen.
I en dyp (stor) gryde tilsættes den ene dåse mejs sammen med 4 dl kylling bouillon. (Anvender man kyllingbryst, kan man anvende to kylling bouillon terninger opløst i 8 dl vand stedet for. Dermed skal bryst stykkerne blot skæres tyndt ud og kommes i suppen længere henne i processen så de blot koger med de sidste ti-15 min.)
Med en stavblender, blendes mejs og væske til en lind masse. Når dette er gjort, tilføjes den sidste dåse af hele mejs, chiliflager, samt resterende bouillon. Har man overskud af bouillon kan dette afkøles og kommes i frost poser og derefter fryses ned, til en anden gang.
Der tændes for blusset og suppen bringes til kogepunktet. Herefter reduceres blusset til under middel.
Mens suppen simre, tilberedes kyllingen.
-
Kyllingen rives i små stykker.
Tag så meget af kødet med fra benene som muligt.
Tilføj de revet /eller stykker af kylling til suppe gryden.
Rør grundigt i suppen så kylling stykkerne løsner sig og ikke klæber sig fast.
Skrue igen op for blusset.
Suppen skal på nuværende tidspunkt være flydende, tilsæt evt mere kogende vand (har man overskødende bouillon da er det velegnet) til. Herefter anvendes mejsmels blandingen, for at tykne og tilføje glanshed til retten.
Rør grundigt i suppen mens mejsstivelsen tilføjes. For at undgå klumper, er det vigtigt at vandet tilsat mejsstivelsen er koldt.
Lad suppen koge ind. Det tager lidt tid før mejsstivelsen virker. Reducer blusset, til at suppen blot simre.
Nu tilsættes de pisket æg i skålen. Ønsker man store stykker æg, kan man hælde blandingen hurtigere ned af gangen, ellers så stille og roligt under konstant omrøring.
Smag til med soya sovs, chili, sort peber og pynt med friskhakket forårsløg.
Nu skal den blot nydes.
Den kan simre i længere tid, og efter fuld afkøling kan den også fryses ned.
Server med madboller/brød eller flutes/bruchetta fra bloggen og fuldend retten.
Velbekommen
Lad mig vide hvordan resultatet blev.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar