Britisk klassiker som er velegnet til alle tider på året og til alle aldersgrupper.
Egnet til ca 6personer
Til tærten skal der anvendes:
2 kg oksekød i mundrette stykker
600g okse nyre- hak dem evt lidt groft, hvis de er alt for store, ellers koger de nemlig relativt mørere under tilberedelsen.
Kogende vand med 2 styk opløst oksekøds bouillon (til det dækker kødet)
2 finthakket løg
600g hvide, grofthakkede champignoner
50g mel
50 ml worcestersauce
2 kviste friske timian
3 styk laurbærblade
Salt og peber efter smag- start med to og smag til afslutningsvis
En dl friskhakket persille
-
I en dyp gryde opvarmes 2 spsk smør. Ved jævn blus, tilsættes løg og svitses indtil de er bløde men ikke får farve. Herefter tilsættes oksekød og steges indtil let farvet. Tilsæt mel og skru op for blusset og steg indtil kødet er pænt brunet. Tilføj nyre samt champignoner og steg i et min.
Herefter tilsættes alle de andre ingredienser og der steges grundigt. Tilsæt kogende vand og billion.
Lad det simre blidt, på lavt blus, indtil kødet er mørt.
Lad det simre blidt, på lavt blus, indtil kødet er mørt.
Tilføj løbende vand hvis det skulle mindskes.
Efter det er kogt mørt, og saucen relativt reduceret (det skal være fast i konsistens) tilsættes frisk persille og der slukkes for varmen.
Smag saucen til med krydderierne.
Lad saucen afkøle helt inden den kommes i tærten.
Hvis man anvender hele timian (med gren) så husk at fjerne dem samt laurbærblande.
Dej:
500g hvedemel
250g strimlet smør
2 tsk salt og peber
-
Sigt mel i en skål og tilføj derefter strimlet smør og krydderier. Gradvist tilsættes vand og bland det omhyggeligt og let, undgå at overarbejde dejen.
Rul dejen sammen og dæk med plastfolie og placere den i køleskabet i 30 minutter.
Varm ovnen til 200 grader.
Rul dejen ud til ca 1 cm i tykkelsen og kom i en form.
I en tærte form kommes kødet i og fordeles jævnt over det hele. Derpå kommes den udrullet dej over og pensles med piskes æg. Lav gerne små gaffel prikker så luften fra tærten kan komme ud.
Der kan også laves et lille mønstre på toppen, med det dej der er tilovers.
Herefter placeres den i ovnen. Tærten skal bage i ca 50 min, eller til overfladen er bagt.
Servers med kartoffelmos, ekstra brun sauce i kande så folk efter ønske kan hælde på, samt grøntsager til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar