Speedy ricotta
Denne opskrift er let og meget hurtig at tilberede, med resultatet af en hjemmelavet frisk ost. Kan anvendes til uendelige pastaretter, pizzaer samt andre varme men også kolde retter. Tilsæt feks på smørbrød, i boller eller sandwiches.
Til osten skal der anvendes.
1 liter yoghurt
Citron saft- af to citroner
Salt
- Lav først en blanding af yoghurt med citronsaft, ved at blande de to i en skål og lad på stå i en halv time.
Herefter opvarmes en stor og dyp gryde med mælken, når de lige starter at koge, skrues der ned til det simre. Heri tilsættes yoghurts blandingen samt salt og lige så snart det begynder at simre og der kommer klumper til toppen og det skilles, så sies det hele ud i en skål belagt ned et tyndt klæde så lagen kan udskille sig fra ricottaen og dryppe ned i skålen. Har man ikke et klædestykke kan en si med meget små bitte huller anvendes. Efterfølgende kan den udskilte lage anvendes igen, til opkogning af ny ricotta. Blot ved at tilsætte en ny yoghurts blanding. Når al væden er siet fra, kommes ricottaen i en skål og kommes på køl.
For en ricotta med smag kan krydderurter og andre krydderier tilsættes og blendes godt.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar