Translate

tirsdag den 30. september 2014

Sabzis kylling på pande

Smagfuld kylling på pande

Simpel, enkel og der kan leges med ingredienserne.. 

Tilsæt feks gerne flere eller diverse grøntsager efter ønske, men dette er den originale version med lidt twist her og der. 

Server med ris, pasta eller groft brød til- evt madflute fra bloggen og den græske salat da indeholder feta ost som vil være velegnet til retten.

Til retten skal der anvendes
Kylling ½ kg - renset, skåret i tern- med ben da det giver mere smag, men der kan også anvendes benfri kyllingestykker. Vær blot opmærksom på tilberedningstiden varier efter hvad man anvender. 
1/2 tsk gurkemeje 
Salt, peber og rød chilipulver efter smag
2 spsk citronsaft 
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødtspidskommen 
1/2 tsk stødt /tør oregano 
1 fintrevet ingefær 
2 presset hvidløg 
1 stort, eller to små løg - skåret i tern 
1 skåret peberfrugt- skåret i tern 
1 finthakket chili - kernerne kan fjernes for mindre styke, mens smagen bibeholdes 
1 spsk olivenolie 
Friskhakket koriander
1 spsk ketchup 

-
Marinere kyllingestykkerne med gurkemeje, salt, peber,chili pulver,citronsaft, stødtkoriander, friskrevet  ingefær, presset hvidløg og stødtspidskommen  .

Tilsæt de hakkede løg, peberfrugt og grøn chili til kylling marinaden og bland grundigt. Lad det marinere i mindst en time, gerne længere. 

I en non stick pande, opvarmes olien. Tag kylling stykkerne fra marinade og tilsæt dem stagepanden. Tilside sæt marinaden da den skal i senere.

Steg kyllingen i den opvarmede olie, indtil det får lidt gylden farve.

Aftag/fjern kyllingestykkerne fra panden og i den samme pande samt olie, tilsættes ydeligere 1 tsk fintrevet ingefær og 1 presset hvidløgs kvist.

Opløs gerne med lidt vand så det ikke brænder på.

Svits et pr minutter ved middel varme.
Tilføj den tilsidesatte marinade samt tørret oregano. Når løget er kogt lidt blødt, tilføjes tomatketchup og kog kort.
Tilføj den stegte kylling og bland godt.
Smag efter og justere evt med salt og øvrig krydderi til ønsket niveau.
Simre et pr minutter dækket med låg.  
Sluk for blusset og tilføje nogle dråber frisk citronsaft. Vend en sidste gang og pynt med friskhakket koriander.


Velbekommen 

Tip: den friske chili, kan også udskiftes med syltede jalaoenoes fra glas. 

Ideel til at komme i en grov wrap, eller pitabrød (opskrift kan findes på bloggen eller der kan købes en fuldkornswrap pakke fra supermarked) fylde efter ønske og tages med som frokost eller anvendes til en picnic.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar