Translate

tirsdag den 30. september 2014

Bhindi- Okra/ ladyfingers

Bhindi - okra curry
Krydret ret med okra. 

Dette er ikke en sovset ret og alle ingredienserne tilberedes i samme pande på meget kort tid.

Retten serveres med roti (fladbrød) samt chutney og evt lidt salat til. 
 
Bhindiyah/ Okra bliver ikke brugt i det danske køkken meget, men kan sagtens transformeres til en krydret lækker ret.

Til retten anvendes der:

300g, rengøres med en fugtig klud eller køkkenrulle og ikke under løbende vand, da okra dermed udgiver for meget væske understegningen. Halveres og enderne klippes af.
1 fint snittet Løg
1 fint snittet tomat
Salt samt chilipulver efter smag - start dog med 1tsk. og smag retten til under vejes
2 tsk. Stødt spidskommen
2 tsk. Stødt koriander
½ dl Olivenolie
2 spsk frisk koriander samt fint hakket friske grønne chilier til pynt
-
Olivenolien opvarmes i en stegepande.

Herefter skrues derned til jævn varme. De snittede løg, tomater, okra, salt og chilipulver tilsættes med det samme og der kommes låg på. 
Blusset bibeholdes ved lav.
Omkring en halvtime til trekvarter efter, når olien er separeret og okra har en fast men ikke for slimet konsistens, tilsættes stødt koriander samt spidskommen.

Er grønsagerne møre, slukkes for varmen og der pyntes med frisk hakket koriander samt chili stykker (sidste nævnte er ikke nødvendigt).


Velbekommen

Retten kan også tilberedes med kødstykker eller hakkekød- disse opskrifter  kan findes på bloggen. 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar