Denne opskrift blev til, da mine pralinés (se opskrift på bloggen) efter blot to dage, pga vejret mistede deres fasthed og smeltede en smule foroven. Mandlerne var dog stadig sprøde så jeg ville "redde" de resternede (omkring 150g) hvis det var muligt. Resultatet, blev en overraskende god toscana ligende kage/tærte og som var prøvelsen værd.
Derfor har jeg forsøgt at genskrive en opskrift i henhold til anvendelsen af normale mandler samt sukker.
Egernet til en rund springform på ca 25-28 cm.
Til mandeltærten skal der anvendes:
Mandelfyldet:
100 g sukker
75 g smør
1 tsk vaniljesukker
1 spsk mælk
150 g mandler- nogle snittede, andre hele
Tærte dejen:
100 g sukker
100 g smeltet smør
1 æg
250 g mel
2 tsk bagepulver
1¼ dl mælk
1 tsk vaniljesukker
-
Mandelfyld:
Smørret smeltes over lav blus og tilsæt herefter de øvrige ingredienser.
Lad det hele få et grundigt opkog og tag gryden fra varmen.
Dejen:
Tænd ovnen på 180° og smør/spray en springform.
Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt ægget. Pisk herefter igen.
Bland melet med bagepulver, vaniljesukker og tilsæt melblandingen lidt ad gangen sammen med mælken.
Hæld dejen ud i bunden af springformen og fordel fyldet jævnt ovenpå.
Med en kniv kan fyldet snores rundt i dejen - dette er dog ikke nødvendigt, men synes det giver tærten et ekstra præg.
Kagen kommes i ovnen og bages i ca. 40-45 min. Hold øje med den. Det kommer an på ens ovn, når en lille gaffel kan prikkes og kommes ud, foruden dej så er den klar. Tryk ikke gaflen ned ved et karamel stykke da det pga varmen naturligvis er blødt, og vil klistre sig til gaflen. Kom evt sølvpapir over undervejes, hvis kagen bliver mørk, men stadig skal mangler bagetid.
Server mandeltærten lun. Gerne med creamfreis, is, piskefløde , eller græsk yoghurt vendt i honning til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar