Frisk håndlavet pasta med kød ragu.
Normalvis tilberedes kødet uden chili men har dog tilsat chilipulver.
Spicy bolognese/ragu
Fundamentet for Bolognese er en såkaldt ”Ragu” bestående af løg, bladselleri og gulerod.
Til retten skal der anvendes:
2 fint hakkede Løg
2 presset hvidløgs fed
2 fint hakkede gulerødder (i små, tynde tern)
2 stænger bladselleri (i små, tynde tern)
500g hakkekød - okse/lam eller kalve
1/2 dåseTomatpure
1 bouillon terning
1 bundt hakkede friske basilikumblade
Salt og peber samt chiliflager/pulver efter smag
1 tsk røget paprika
2 tsk tørret oregano
1/2 dl Olie (til stegning)
Frisk eller tørret spagetti - mængde efter valg.
Ost til slut
-
Varm lidt olivenolie i en stor gryde og steg løg og hvidløg til de er gyldne.
Tilsæt gulerødder og bladselleri og steg videre i ca. 5 minutter ved jævn varme.
Tilføj hakkekød og brun det. Tilføj alle de tørrede krydderier.
Tilsæt tomatpuré, bouillon oplæst i 1dl vand.
Lad blandingen simre ved lav varme i en time. Man siger at jo længere en kødsovs simre, desto bedre smag får man.
Faktisk vil man opdage at får den lov at simre i flere timer, så smager den faktisk bedre, bare tilføj 2-3 dl vand i stedet for den ene.
Kog spagettien efter pakkens anvisning og vend den i sovsen.
Smag kødsovsen til med salt, peber samt chili og server med frisk hakket basilikum samt fedtfattig ost.
Serveres med frisk salat samt groft brød.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar