Krydret Pastabake
Ikke nok med at denne ret er lækker smækker, så synes jeg mærkelig nok at den også er pæn, hvis den får lov t at "hvile" efter den kommer ud ag ovnen.
Med hakkekød, bechamelsovs og ost. Serveres med salat og grov brød til.
Til retten skal der anvendes:
2 fint hakkede Løg
2 presset hvidløgs fed
2 fint hakkede gulerødder (i små, tynde tern)
2 stænger bladselleri (i små, tynde tern)
500g hakkekød - okse/lam eller kalve
1 dåse hakkede tomater
1/2 dåseTomatpure
1 bouillon terning
1 bundt hakkede friske basilikumblade
Salt og peber samt chiliflager/pulver efter smag
1 tsk røget paprika
2 tsk stødt koriander
2 tsk stødt spidskommen
2tsk tørret oregano
1/2 dl Olie (til stegning)
Frisk eller tørret pasta skruer - mængde efter valg.
Ost til slut
-
Varm lidt olivenolie i en stor gryde og steg løg og hvidløg til de er gyldne.
Tilsæt gulerødder og bladselleri og steg videre i ca. 5 minutter ved jævn varme.
Tilføj hakkekød og brun det. Tilføj alle de tørrede krydderier.
Tilsæt tomater, tomatpuré, bouillon oplæst i 1dl vand samt basilikum.
Lad blandingen simre ved lav varme i en time. Man siger at jo længere en kødsovs simre, desto bedre smag får man.
Faktisk vil man opdage at får den lov at simre i flere timer, så smager den faktisk bedre, bare tilføj 2-3 dl vand i stedet for den ene.
Kog pastaen efter pakkens anvisning og vend den i sovsen.
Smag kødsovsen til med salt, peber samt chili og kom det hele i et dyp fad.
Hæld bechamelsovs over og spred fedtfattig ost på og kom i ovnen ved 200 grader indtil osten er smeltet.
Afkøl den i ca en halv time til 45min, så du får mulighed for at skære faste stykker ud i steder for det falder sammen.
Serveres med frisk salat samt groft brød.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar