Nøddetærte til enhver årstid
Pakket med smag, kraft og saft.
Sprød bund med karamel fyld som sætter sig uden om alle nødderne og efter et stykke tid stivner og bliver som en knasende karamelliseret drøm😋
Slå benene op og nyd denne herlighed, afkølet, med en kop kaffe/tea eller mælk til.
Egnet til ca 8 personer
Til tærtebunden skal der anvendes:
Min dej til tærter
En hurtig og nem opskrift på mørdej. Du kan gøre det i hånden eller i en foodprocessor.- 250 g hvedemel
- 3 spsk sukker
- Knivspids salt
- 110 g smør, små tern
- 45-50 ml koldt vand
Kom mel, sukker og salt i en stor skål og tilsæt tern af smør.
Brug fingerspidserne til at gnide smørret i melet indtil du har en blanding, der ligner brødkrummer.
Med en kniv, røres det kolde vand i- dog ikke det hele, men lige nok til at holde dejen sammen.
Når dejen er ensformig men blød, pakkes den i plastfolie og afkøles i 30 minutter inden brug.
- Alternativt kan en foodprocessor anvendes;
Tilsæt, mel, smør, sukker og salt i foodprocessoren og puls indtil smøret er gnedet ind i melet og ligner små brødkrummer.
Med motoren kørende, tilsættes vand, gradvist, indtil dejen samler sig. Tilføj kun vand nok til at dejen samler sig og ikke mere.
Pak dejen i plastfolie og afkøl i 30 minutter før brug.
Med lidt mel på bordet, rules dejen pænt ud og kommes i en smøret tærteform. Hak gerne bunden let med en gaffel så den ikke hæver/ knækker under bagningen. Forbag tærten i 12-15 min ved 180 grader indtil den er lysgylden og lad den køle af.
Imens den afkøler, tilberedes fyldet.
Nøddefyld:
100 g hasselnødder (hakket i halv)
100 g mandler- smuttede (grofthakkede)
100 g pecannødder/paranødder eller valnødder
100 g sukker
50g brunfarin
4 spsk honning
50 g smør
3 spsk mælk
½ tsk salt
-
Man kan snittede, hakke eller halvere, mandler/ nødderne, forskelligt. Så længe de har nogenlunde samme str.
Alle ingredienserne til nøddefyldet, kommes i en gryde pånær nødderne. Det hele varmes op indtil sukkeret er flydende og massen let karameliseret, heri tilsættes nædderne og blandes godt i. Grunden til det er bedst at blande nødderne i tilsidst, er så man undgår at de brænder på.
Det tager ca 8-10 min, så vær tålmodig da det er vigtigt dele hele smelter, bliver flydende og derefter dækker alle nødderne. Hæld fyldet i den afkølede bund.
Tip:
Hav gerne sølvpapir under tærtefadet så undgås et rod hvis fyldet skulle smelte over!
Bag tærten i ca. 20-25 min ved 170 grader, indtil nødderne er smukt gyldne.
Lad tærten køle af og server som den er eller med is, creamfreis eller græsk yoghurt/skyr vendt i honning, til.
Velbekommen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar