Translate

mandag den 26. januar 2015

Pasta med fillet af lam


Retten er yderst let og hurtig at slå sammen. 

Umelbart burde fillet ikke få for meget på stegepanden, da de helst skal være møre og medium, men ønsker man kødet stegt igennem, giver man det blot længere tid, for efter de er stegt skal de ikke koges i saucen, men blot vendes heri. Så steg indtil ønskes konsistens/tekster er opnået, lad det hvile og vend det derefter i saucen. 

Beregnet til 4 personer 

Til retten skal der anvendes: 

500 g lammeyderfilet 
400 g Spaghetti/ penne 
2 spsk olivenolie  
1 spsk smør  
1 fintsnittet og hakket løg  
2 kviste presset hvidløg
200 g friske champignoner 
4 spsk tomatpuré   
Salt, peber samt chiliflager efter smag. 
1 tsk frisk timian
1 tsk tørret oregano
1 tsk røget paprika
Friskrevet pamasanost 
-

Start med at koge vand til pastaen. Mens pastaen koger, laves saucen. 

Skær løget og champignerne i tynde skiver. Puds lammefileterne. 

Olien opvarmes i en pande, hvori lammefileterne brunes ved høj varme med salt og peber, til de næsten er færdige. Tag dem op, og lad dem hvile pakket ind i folie. 

I samme gryde tilsættes 1spsk smør og heri steges løget, til det er blankt. Tilsæt tomatpure, hvidløg, champignonerne og steg til de alle har fået farve. Tilsæt salt, peber, chiliflager, samt alle øvrige ingredienser og udblød med 1 dl pastavand for at opnå en saucet konsistens. 


Skær lammefileterne i 2 cm brede, skrå skiver.

Kom dem ned i saucen og bland den kogte pasta med. 

Pynt med friskrevet pamasanost.

Serveres med frisk salat samt noget flute/boller eller hvidløgsbrød til- opskrifter på bloggen.

Velbekommen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar